Fint med att bo i Stockholm

För alla som älskar kultur är Stockholm givetvis en fördelaktig stad att tillbringa mycket tid i. Här finns inte bara den Kungliga operan och Dramaten med många av landets största skådespelare och sångare utan även gott om mindre teatrar och kulturevenemang.

Kulturen är dock inte den enda fördelen med att bo i Sveriges största stad. Det finns gott om andra lockande fördelar med. Jämför man med de riktigt stora städerna i världen är Stockholm en liten by som inte har så pass mycket att komma med när det gäller utbud. Men inom ramarna för landets gränser är Stockholm fortfarande den största staden och väl värd en anledning till alla landets invånare att vara stolta.

Svårt att hitta boende

Beger man sig till staden för att stanna på obestämd framtid är det inte ovanligt att det är jobben som lockar, då det är i de större städerna som möjligheterna är lite större. Något som ofta blir en svår nöt att knäcka för dem som är nyinflyttade är hur man ska göra med boendet och framförallt hur man ens ska hitta någonstans att bo. Många skulle nöja sig med en någon lägre standard på rum som badrum och kök, för det är inget problem att hitta firmor som kan hjälpa en med badrumsrenovering i Stockholm. Problemet ligger istället i bristen på lägenheter i förhållande mot alla dem som vill hitta ett boende. Att köpa en bostadsrätt är dyrt och att hitta få ett hyreskontrakt är nästintill omöjligt. Istället blir lösningen för de flesta att hutta olika andra hands kontrakt på lägenheter och sedan vara beredd på att flytta runt mellan olika kortsiktiga boenden.